Tijdelijk stationsgebouw officieel geopend: 'Dit gebruiken we de komende twee jaar'

ASSEN - In Assen is vanochtend het nieuwe tijdelijke stationsgebouw officieel geopend. "Dit gebouw gebruiken we de komende twee jaar", zegt wethouder Harmke Vlieg.
NS-regiodirecteur Ineke van Gent was ook bij de opening aanwezig. "Het is even door de zure appel heen bijten, maar dan krijg je er ook iets heel moois voor terug." Vanochtend deelden zij samen met Jan Mulder van ProRail ontbijtjes uit aan reizigers.

Keet
Het oude stationsgebouw wordt volgende maand gesloopt. De tijdelijke gebouwen lijken op een keet. "Er zitten een bloemenzaak in, een kiosk, een wachtruimte en ruimtes voor personeel in", vertelt Vlieg. Eerder werd een loopbrug geplaatst bij het station. Via die trappen kunnen reizigers de perrons bereiken.

Nieuw stationsgebied
Na de sloop van het oude stationsgebouw wordt begonnen met de bouw van een fietsenkelder. "Het nieuwe station wordt heel mooi. Het krijgt vooral een opvallende luifel, die tot over het spoor reikt", vertelt de wethouder.

Voor het station komt een 170 meter lange autotunnel, met daarbovenop een autoluw stationsplein. In april wordt begonnen met de bouw van het eerste deel. De tunnel wordt in twee delen aangelegd, om verkeershinder zo veel mogelijk te beperken.

De hele ingreep rond het stationsgebied kost in totaal 200 miljoen euro. Assen krijgt een nieuw stationsgebouw, meer spoorverbindingen met Groningen, de tunnel en het stationsplein.
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Assen Assen
Deel dit artikel: