Stelling: Roken is een keuze, het anti-rookbeleid slaat door

De stelling gaat vandaag over roken (Rechten: pixabay.com - bewerking: RTV Drenthe)
De stelling gaat vandaag over roken (Rechten: pixabay.com - bewerking: RTV Drenthe)
ASSEN - Het Nederlandse anti-rookbeleid is veel te slap. Dat vindt stichting Eindspel Tabak.
Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking rookt. Als het aan Eindspel Tabak ligt, komt er een rookverbod voor ongeboren kinderen. "Daarmee pakken we niet de rokers aan, maar de kinderen", legt Rien Meijerink van de stichting uit aan het
. Een rookverbod voor een nieuwe generatie kinderen, zou er dan voor moeten zorgen dat er uiteindelijk een rookvrij Nederland is.
'Roken is dodelijk'
De stichting heeft onderzoek laten doen door SEO Economisch Onderzoek. Volgens SEO sterft een roker gemiddeld zo'n tien jaar eerder dan een niet-roker. Per jaar overlijden wereldwijd zes miljoen mensen door roken. Ruim 600.000 euro daarvan zijn meerokers. In Nederland gaat het om 20.000 mensen per jaar die overlijden na ziektes die door roken zijn veroorzaakt.
Stelling
Wat vindt u? Zou er een rookverbod moeten komen voor de nieuwe generatie Nederlanders?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592- 331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Afgelopen vrijdag vroegen wij u of u blij bent met de waarschijnlijke komst van het Factory Outlet Center in Assen. Het scheelt weinig, maar een kleine meerderheid van 51 procent is niet blij met een FOC. In totaal brachten 2.349 mensen hun stem uit.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.