Vier jaar cel voor poging tot moord op ex-vrouw in Meppel

De man is veroordeeld tot vier jaar cel (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man is veroordeeld tot vier jaar cel (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Een 47-jarige oud-inwoner van Meppel is veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk voor een poging tot moord op zijn ex-vrouw. Daarnaast kreeg de man een proeftijd opgelegd van tien jaar.
De rechtbank vreest dat de man opnieuw in de fout gaat als hij vrijkomt.
Schadevergoeding
Ook heeft hij een locatieverbod voor Meppel gekregen en een contactverbod met zijn ex-vrouw. Hij moet haar bovendien ruim 3500 euro schadevergoeding betalen.

Vechtscheiding

Op 11 september vorig jaar reed de man vanuit zijn nieuwe woonplaats Maastricht naar Meppel. Hij was woedend op zijn ex en was van tevoren al van plan haar iets aan te doen, stelt de rechtbank.
De man en zijn ex waren een paar jaar uit elkaar en belandden in een vechtscheiding. Hij raakte daardoor naar eigen zeggen zijn bedrijf, huis en kinderen kwijt.
Vrouw belandde in ziekenhuis
Toen hij aanbelde bij de vrouw, stelde hij zich zo op dat zij hem door het raampje in de deur niet kon zien. Toen ze opendeed, stormde de man de gang in. Hij beet zijn ex in een oor, prikte met zijn vingers in haar ogen en sloeg en schopte haar daarna meerdere keren.
De vrouw was bang dat ze het niet zou overleven. Met onder meer een hersenschudding, veel blauwe plekken en een schoenafdruk van de man in haar hals, belandde ze in het ziekenhuis.
De man betuigde tijdens de rechtszaak spijt.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.