'Staatssecretaris brengt voortbestaan Zuidlaardermarkt in gevaar'

De Zuidlaardermarkt (archieffoto RTV Drenthe)
De Zuidlaardermarkt (archieffoto RTV Drenthe)
ZUIDLAREN - De gemeenteraad van Tynaarlo vreest dat de Zuidlaardermarkt ten dode is opgeschreven als de plannen van staatssecretaris Martijn van Dam doorgaan.
Van Dam wil de
van paarden vanaf markten verbieden. De ChristenUnie in Tynaarlo wil een signaal afgeven aan de bewindsman.
"De staatssecretaris baseert zich op eenzijdige informatie, alsof het gaat om een evenement met folkloristisch sausje in de vorm van een paardenmarkt om publiek te trekken. De paardenmarkt is het hart van de Zuidlaardermarkt", aldus fractievoorzitter Henny van den Born van de ChristenUnie.
Motie
De partij wil dat het college er bij de staatssecretaris op aandringt om af te zien van de maatregelen. Een motie van de partij krijgt steun van bijna de hele gemeenteraad met
uitzondering van twee leden van GroenLinks.
Evaluatie
De raad vergaderde over de evaluatie van de afgelopen Zuidlaardermarkt en een aantal nieuwe maatregelen om het dierenwelzijn te verbeteren. Het gaat daarbij om dubbele aanbindtouwen voor kleine paarden en pony's, meer dierenartsen en stewards, meer water en hooi, een extra monsterbaan en betere verlichting op het terrein.
24 uur
Een wijziging die zou worden doorgevoerd is weer van de baan. Handelaren hoeven zich niet 24 uur voor de markt in te schrijven. Een meerderheid wilde dat die maatregel geschrapt wordt uit het besluit.
Over twee weken wordt opnieuw gestemd over de andere maatregelen voor de Zuidlaardermarkt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.