'Gemeente moet sluiting kringloopwinkel Hoogeveen voorkomen'

HOOGEVEEN - De gemeente moet actiever gaan kijken wat mogelijk is om de Daat-Drenthe kringloopwinkel in Hoogeveen open te houden.
Dat vindt de PvdA-fractie van Hoogeveen. De partij stelt daarom vragen aan wethouder Erik Giethoorn.

Bezuinigingen

De kringloopwinkel moet per 1 mei haar deuren sluiten, omdat Daat-Drenthe, onderdeel van GGZ Drenthe, moet bezuinigen. De zestig werknemers van de winkel worden overgeplaatst naar kringloopwinkel Het Goed.

'Het gaat om een kwetsbare groep'

"Het gaat om een kwetsbare groep van zestig mensen", zegt PvdA-fractievoorzitter Inge Oosting. "Gaan de mensen over naar een commercieel bedrijf als Het Goed, dan krijgen ze veel minder begeleiding met alle gevolgen van dien. Daarbij komt dat de werknemers van de winkel in Hoogeveen het niet zien zitten om naar Het Goed te gaan."

'Gemeente heeft zorgplicht'

Daarnaast wil de PvdA-fractie weten waarom de gemeente Hoogeveen geen aanbestedingstrajecten inkoopt bij Daat-Drenthe. "Als de gemeente dit wel zou doen, dan is een deel van het probleem opgelost. Wij vinden dat de gemeente een zorgplicht heeft voor deze mensen, dit is een WMO-taak. De gemeente moet nu kijken wat ze op korte termijn kunnen doen om de kringloopwinkel open te houden", vindt Oosting.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.