Emotionele bijeenkomst van personeel V&D Meppel: 'Het was een soort familie'

MEPPEL - "Sommige mensen werkten al bijna 12,5 jaar bij V&D in Meppel. Dan is het meer dan je werk, dan is het een soort familie", vertelt Jappie Dijkstra, bedrijfsleider van V&D in Meppel.
Gisteren werd bekend dat een doorstart van de failliete warenhuisketen
. "Het is heel onwerkelijk. Het was een mokerslag voor ons allemaal", vertelt Dijkstra op Radio Drenthe.
Hoop
Bij Dijkstra en zijn personeel in Meppel was er nog hoop geweest op een doorstart of overname van V&D. "We hadden nog hoop. Ik kan me namelijk geen Nederland voorstellen zonder V&D. We hadden met veel rekening gehouden, maar met dit scenario niet."
Borrel
Dijkstra kwam gisteren met zijn personeel bijeen. "We hadden al een borrel gepland voor deze avond. We hoopten deze avond goed nieuws te kunnen vieren. Nu konden we elkaar steunen en hebben we er met zijn alleen een borrel op gedronken. We hebben afscheid genomen van elkaar."
Emotioneel
De bijeenkomst was volgens de bedrijfsleider erg emotioneel. "V&D bestond in Meppel bijna 12,5 jaar. Dat dat stopt is heftig. Het was emotioneel", vertelt Dijkstra. "Er zal altijd een klein beetje hoop blijven, maar de realiteit is nu dat de deur echt dicht zit."
Nieuwe baan
Een deel van het personeel van Dijkstra is op zoek naar ander werk of heeft al een nieuwe baan gevonden. "Voor het vaste team is het vaak lastiger, want die mensen zijn vaak wat ouder. Maar ik heb goede hoop, want het zijn goede mensen. Zelf zie ik de toekomst toch rooskleurig, want ik ben nog maar 32 jaar. Ik ben overtuigd dat het goed komt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.