Hoogeveen is bijna klaar met plannen voor ijsbaan

HOOGEVEEN - Waar komt de nieuwe schaatsbaan van Drenthe? Wordt het Hoogeveen, Assen of toch Emmen?
In Hoogeveen zijn de plannen voor de ijsbaan zo goed als rond. "Hier bij de tennisbaan en de natuurijsbaan moet straks de nieuwe ijsbaan verrijzen", aldus initiatiefnemer Gerard Fidom. "We hebben ons plan vorige jaar november al laten zien aan de provincie. Het is nu aangepast aan de wensen van de provincie en binnen een paar weken helemaal klaar."
Voor de ijsbaan in Hoogeveen was nog een financieel gat van 3 miljoen euro. Maar volgens Fidom is dat gedicht door twee investeerders die elk een miljoen euro bijdragen en een kostenbesparing op het gebied van energie.
Plannen in Emmen
Assen komt binnenkort met een verder uitgewerkt plan en ook Emmen probeert de ijsbaan binnen te halen. Bij de afslag Klazienaveen van de A37 zou een overdekte haven, een zwembad, een ijsbaan, een hotel en een congrescentrum in de vorm van een cruiseschip moeten komen. Het idee komt van ondernemer Willem Meijer uit Nieuw-Amsterdam. De kosten voor het hele complex zijn rond de 100 miljoen euro. Half maart is er een bijeenkomst met mogelijke investeerders.

De initiatiefnemers in Assen maakten gisteravond bekend dat VolkerWessels de ijsbaan daar wil bouwen. De provincie wil maximaal 5 miljoen euro bijleggen. Daar zullen alle plannen sowieso aan moeten voldoen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.