Fietsersbond boos op gemeente Assen en NS over fietsenstalling bij station

ASSEN - De Fietsersbond Assen roept gebruikers van de fietsenstalling bij het station in Assen op protest aan te tekenen bij de gemeente. De bond is boos over het besluit van de gemeente geen overdekte stalling te plaatsen bij het tijdelijke station.
De gemeente Assen laat weten dat er wel een overdekte stalling is voor mensen die een e-bike willen stallen. Een woordvoerder zegt dat het prijskaartje en ruimtegebrek bij het tijdelijke station de redenen zijn voor het ontbreken van meer overkapping.
"Bovendien stonden de meeste fietsen sowieso al in een buitenstalling", aldus een woordvoerder. Het nieuwe station met overdekte fietsenstalling moet over twee jaar klaar zijn.

Oplossing
Bij het oude station maakten veel fietsers tegen betaling gebruik van de bewaakte en overdekte stalling. De Fietsersbond noemt het belangrijk dat die mogelijkheid er blijft. Ook stelt de bond dat een overkapping helemaal niet duur is en dat de gemeente met een oplossing moet komen.

Tegenstelling
Om tijdens de werkzaamheden aan de FlorijnAs het verkeer in goede banen te leiden, probeert de gemeente auto's momenteel zoveel mogelijk uit het stationsgebied te weren. Reizigers worden gestimuleerd op de fiets te komen. "Een grotere tegenstelling tussen dit verkeersmanagement en de weigering om fatsoenlijke fietsparkeermogelijkheden te regelen, is niet denkbaar", zegt René van Lotringen van de Fietsersbond. "Door het ontbreken van overdekt fietsparkeren zullen juist veel fietsers zich gedwongen voelen om de komende twee jaar de auto te nemen."

"We hebben zelf ook naar oplossingen gezocht die helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Een overkapte stalling met twee verdiepingen moet haalbaar zijn", zegt Lotringen. "Dit is een gemiste kans van de gemeente Assen."
Deel dit artikel: