PvdA De Wolden wil openbaar debat over asielzoekerscentrum Echten

De locatie waar het asielzoekerscentrum in Echten wordt ondergebracht (foto archief RTV Drenthe)
De locatie waar het asielzoekerscentrum in Echten wordt ondergebracht (foto archief RTV Drenthe)
ECHTEN - "De gemeenteraad van De Wolden staat buitenspel in de discussie over de komst van een asielzoekerscentrum in Echten en daar moet verandering in komen", dat zegt de PvdA-fractie in die gemeente.
De partij wil een openbaar debat over de kwestie. Deze week werd bekend dat het college van De Wolden vijf jaar lang 314 vluchtelingen wil opvangen op recreatiepark Van Harte in Echten.
In de omgeving is veel weerstand tegen het plan van de gemeente. Zo hangen er in en rond het dorp verschillende protestborden.

Munitie voor discussie

Heleen Langen van de PvdA in De Wolden: "Op dit moment besluit het college of dit azc er wel of niet komt. Maar ik vind dat onze raad daarin ook een positie heeft. Wij willen een extra set aan voorwaarden mee kunnen geven. Een soort munitie voor de discussie met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers."

Besluit nog niet genomen

De PvdA geeft aan dat de definitieve beslissing over het azc nog niet is genomen. "Er is nog niet in de openbaarheid over gesproken. Dan mis je het democratische gehalte", aldus Langen. "Dat moet alsnog gebeuren in een openbaar debat. Hopelijk gaan de andere fracties hier ook in mee."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.