Marcel Seip: Ik voel me een meerwaarde, dus waarom zou ik stoppen

VOETBAL - Over twee maanden wordt hij 34. In het betaald voetbal word je dan al snel bestempeld als een 'oudje'. In de selectie van FC Emmen is hij dat ook en dat is zeker te zien aan zijn spel.
In positieve zin, want Marcel Seip verdedigt dit seizoen ijzersterk en met zijn routine, inzicht en coaching is hij de absolute leider in de defensie van FC Emmen.

Met Seip meer punten

In de laatste zeven wedstrijden incasseerde Emmen slechts drie tegentreffers en dat gebeurde ook nog eens in één duel (bij Helmond Sport werd met 3-2 verloren). Vier duels werden met 1-0 gewonnen, één met 2-0 en bij Jong PSV werd het gisteravond dus 0-0.
In die zeven wedstrijden pake Emmen, met Seip in de basis, 16 punten. Daarvoor was de oud-speler van onder andere Veendam, SC Heerenveen, VVV, Charlton Athletic en Bradford City er vijf duels niet bij. Zonder de centrumverdediger uit Assen pakte de Drentse ploeg slechts één punt.

Contract

Seip heeft bij Emmen een aflopend contract, maar zegt graag door te willen in het profvoetbal. "Ik voel me goed en ondanks mijn leeftijd ben ik zeker niet versleten. Of Emmen me wil houden hangt natuurlijk ook voor een heel groot deel af van de nieuwe trainer. Hoe ik er zelf in sta? Ik wil wel door, al zullen we natuurlijk wel moeten bespreken onder welke voorwaarden we met elkaar doorgaan. Maar zolang ik me een weerwaarde voel voor een elftal, waarom zou ik dan stoppen?"

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.