'Ondernemend' over ondernemers met expansiedrift

Presentatoren en gasten aan tafel tijdens de opnames van 'Ondernemend' (Rechten: Leo de Harder / RTV Meppel)
Presentatoren en gasten aan tafel tijdens de opnames van 'Ondernemend' (Rechten: Leo de Harder / RTV Meppel)
DE WIJK - Ondernemers in Drenthe laten van zich horen. Zeker als het gaat om groei en export. In het programma Ondernemend op TV Drenthe vandaag drie ondernemers die de afgelopen jaren flink gegroeid zijn. Vooral omdat ze zelf enorm geloven in hun eigen idee.
De gasten schuiven aan tafel bij de presentatoren Mathilde Benak en Ton Henzen. Het zijn directeur Frankwin van Beers van Wildlands Emmen, Albert Hendriks van Pandriks bakkerij in Meppel en Astrit Kreuze van Persister in Rogat.
Meppeler bakkerij draait ook in het buitenland
Vooral Albert Hendriks zoekt het steeds vaker in het buitenland. In Oostenrijk heeft hij samen met een Oostenrijkse ondernemer een broodfabriek neergezet. Ook in Polen en Duitsland is hij actief. "We zijn een biologische bakkerij aan het bouwen in Fulda in Duitsland. En we hebben nu ook contacten in de Verenigde Staten. Daar hebben we gesprekken met onder andere Albert Heijn."

Spannende tijd voor dierenparkdirecteur

Directeur Frankwin van Beers van Wildlands beleeft een spannende periode. De dierentuin van Emmen werkt toe naar de opening op 18 maart. Koning Willem Alexander zal Wildlands openen. "We zijn voor 99,5 procent klaar. Er moeten nog wat kleine dingen gebeuren. We gaan het nu testen."

Wajongers aan de slag in Meppel

Astrit Kreuze is eigenaar van Persister in Rogat. Een bedrijf dat met jongeren met een wajong-uitkering werkt. Ze doen productiewerk voor bedrijven en hebben een nieuw bedrijfspand gevonden.
Ondernemend wordt uitgezonden om 10.00u, 13.00u, 16.00u en om 22.00u op TV Drenthe. Verder is de uitzending ook terug te kijken via rtvdrenthe.nl.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.