Hit 'Ik heb aan je fiets gelikt' van Hoogeveense zanger meest aangevraagd op landelijke radio

Zanger Pascal likt aan een fiets (Rechten: screenshot videoclip Pascal Schipper)
Zanger Pascal likt aan een fiets (Rechten: screenshot videoclip Pascal Schipper)
HOOGEVEEN - Het was vorige week de meest aangevraagde plaat op Radio 2: 'Ik heb aan je fiets gelikt'. En de hit met die opmerkelijke naam komt uit Drenthe.
Het nummer is geschreven door zanger René Karst uit Hoogeveen en wordt gezongen door zanger Pascal Schipper uit diezelfde plaats. Maar wat is het verhaal achter dat nummer met die vreemde titel?
"René Karst heeft de tekst geschreven. Hij had een feestje thuis en daar was een jochie dat naast hem kwam zitten. Die zei heel sneaky: Ik heb aan je fiets gelikt", legt Pascal uit op Radio Drenthe. Daaruit putte Karst inspiratie voor het nummer.

Carnaval

Inmiddels gaat het lied volgens de 28-jarige zanger het hele land door. "Hij was in een ochtend tijd tachtig keer aangevraagd op Radio 2. Dat was rond carnaval en het is natuurlijk echt een feestplaat. Vandaar dat iedereen hem aanvroeg daar. Het was echt een gekkenhuis."

Reacties

"Ik kan het allemaal niet meer bijhouden die reacties. Ik krijg berichten uit onder meer Rotterdam en Brabant. De telefoon stond roodgloeiend. Het was echt overweldigend", aldus de zanger.
En of Pascal zelf zijn fiets heeft gelikt? "Het is niet mijn hobby, maar je moet alles een keer geprobeerd hebben."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.