Icebyk Championship: Allerlaatste wedstrijd op het ijs van de Bonte Wever

ASSEN - Op het ijs van de Bonte Wever in Assen werd gisteravond de allerlaatste officiële wedstrijd op ijzers gereden. Niet op de schaats maar op een ligfiets: de icebyk.
Een kleine honderd deelnemers telde het Icebyk Championship, zoals de wedstrijd officieel heet. Dat is een behoorlijke groei ten opzichte van vorig jaar toen de wedstrijd voor het eerst werd verreden. Onder de deelnemers waren onder meer ijsracers uit Duitsland, Engeland en zelfs één uit Australië.

Lees ook: Bijzondere fiets moet wereld veroveren vanuit Assen

Internationaal
In verschillende categorieën werd gestreden om de podiumplaatsen. Bij de heren ging de winst naar debutant Willem van Essen. "Ja, dit was de eerste keer", vertelt hij lachend na afloop, "Ik was meegevraagd door een vriend en het leek me wel leuk." Dat Van Essen van een internationaal deelnemersveld de beste was, had hij zich nog niet gerealiseerd. "Oh, is dat zo?"

Olympisch
Steve Ellis, mede-organisator en ontwikkelaar van de icebyk, is zo weer een stapje dichter bij zijn doel: "Het klinkt misschien nog niet helemaal realistisch, maar uiteindelijk moet het een olympische sport worden."
Deel dit artikel: