SVBO profiteert zonder te spelen, eerste thuisoverwinning van SC Erica

VOETBAL - Spelen deed SVBO vandaag niet, maar de ploeg van trainer Rolf Veneboer komt weer dichterbij de koppositie in de eerste klasse F.
Koploper Heerenveen verloor vandaag op eigen veld met 1-2 van middenmoter SC Joure, waardoor SVBO op vier punten achter Heerenveen staat. De voetballers uit Barger-Oosterveld hebben ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld dan de Friese koploper.
Hoogeveen - Emmen 4-0
Hoogeveen heeft goede zaken gedaan door met 4-0 op eigen veld te winnen van de nummer vier, vv Emmen. Beide ploegen gingen gelijk op in de eerste fase van de wedstrijd. Na zeventien minuten spelen viel het eerste doelpunt. Marco Hartman kopte de bal binnen, na een assist van Shakki Mohamed. "Een goal zoals je die je graag ziet als trainer", aldus Hoogeveen-trainer John Kikkert na afloop.
Twintig minuten later was het weer het duo Mohamed en Hartman die voor de tweede goal van de thuisploeg zorgde. Het stond 2-0 bij de rust. Na rust zette Emmen meer druk, waardoor Hoogeveen meer ruimte kreeg om te voetballen. "Hoogeveen nam toen het initiatief", zegt Emmen-trainer Nico Haak. "We maakten na rust nergens meer aanspraak op."
In de 53e minuut wordt Emmen dan ook afgestraft door een treffer van Dave Padding. Daar blijft het niet bij, ruim tien minuten voor het fluitsignaal scoort Daniël Manning de 4-0. De doelpuntenmaker moet even later het veld verlaten met een rode kaart. "Wij hebben een beschamende wedstrijd gespeeld, we hadden een collectieve off-day", besluit Haak.

Hoogezand - TEVV 0-2
TEVV uit 2e Exloërmond won vandaag van hekkensluiter Hoogezand. De ploeg van trainer Hans Kamphuis kwam na twee minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een vrije bal van Roy Feiken. TEVV had de overhand en de 2-0 viel in de vijftiende minuut. Oguhzan Altun schoot de bal in de kruising. "Een prima goal", aldus TEVV-trainer Hans Kamphuis.
Ook maakte de ploeg uit 2e Exloërmond een derde doelpunt, maar deze werd afgekeurd doordat Roan Poelstra buitenspel stond. Na rust vielen er geen doelpunten meer en speelde TEVV een, volgens Kamphuis, belabberde tweede helft. TEVV kreeg nog een penalty tegen, maar doelman Wim Kok wist een tegengoal te voorkomen. Daarna tikte Kok nog twee keer de bal onder de lat weg.
"Over de eerste helft ben ik tevreden, over de tweede helft niet", verklaart Kamphuis. "In de eerste helft waren wij beter, in de tweede helft speelden wij op de eerste vijf minuten na echt belabberd. Het lijkt een makkelijke overwinning, maar dat was het niet."
SC Erica - Rolder Boys 4-1
SC Erica won vandaag voor het eerst op eigen veld dit seizoen. Rolder Boys werd met 4-1 verslagen, na een 1-1 ruststand.
Een goede vrije bal van Kelvin Jager zette in de dertiende minuut Robert Torenbosch vij voor de keeper. Hij rondde beheerst af en scoorde daarmee voor de twaalfde keer dit seizoen. De voorsprong was van korte duur: amper twee minuten later profiteerde Ferdi Hidding van een blunder van doelman Bram Gebbeken. De doelman van de thuisploeg kwam onnodig uit zijn goal, liep onder de bal door en liet zo het doel open voor Hidding.
De tweede helft won de thuisploeg bijna alle duels en kwam na tien minuten wederom op voorsprong door een goal van Niek Klok. Invaller Pelle Bos en routinier Roy Jagt beslisten het duel uiteindelijk met een 4-1 eindstand.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.