Verzetsbuurt Hoogeveen op de schop

HOOGEVEEN - Woningcorporatie Woonconcept gaat 63 duplexwoningen in de Verzetsbuurt in Hoogeveen slopen.
De woningen worden gesloopt omdat de kwaliteit van de zeventig jaar oude huizen slecht is en renoveren te veel geld kost. Er komen nieuwe, sociale huurwoningen voor in de plaats.


Sloop in twee fasen
De sloop wordt in twee fasen uitgevoerd. De woningen aan de Juliana van Stolbergstraat en aan de oostzijde van de Gebroeders Poststraat zijn als eerste aan de beurt. Woonconcept wil deze voor eind 2017 gesloopt hebben. De duplexwoningen aan de westzijde van de Gebroerders Poststraat en de oostzijde van de Tandarts Schipperstraat worden daarna met de grond gelijk gemaakt.
Sociaal plan
Woonconcept heeft een sociaal plan voor de bewoners van de Verzetsbuurt opgesteld. Dit gaat vanaf 1 oktober in. Zaken als een verhuiskostenvergoeding zijn hierin vastgelegd. De corporatie verzekert de bewoners dat ze niet op stel en sprong hoeven te verhuizen en dat ze de gelegenheid krijgen om op zoek te gaan naar een andere woning.
Wat gebeurt er met leegstaande woningen?
Vanaf 1 maart worden de leegkomende woningen ondergebracht bij een leegstandsbeheerder. De woningen worden tot de sloop dan verhuurd om de leefbaarheid op peil te houden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.