Personeel Vanboeijen wil dat bestuur aftreedt

Hoofkantoor Vanboeijen in Assen (Rechten: RTV Drenthe)
Hoofkantoor Vanboeijen in Assen (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Twee derde van het personeel van zorginstelling Vanboeijen wil dat het bestuur aftreedt. Dat staat in een petitie die morgen wordt overhandigd.
Medewerkers maken zich grote zorgen over de bestuurscrisis bij de instelling. "Concreet willen wij dat de raad van toezicht en de raad van bestuur per direct aftreden", staat in de petitie te lezen.
Het stuk is ondertekend door 1059 van de 1600 medewerkers. Woordvoerder Wietske van Dijk hoopt dat de voorzitter van de raad van toezicht, Janny Vlietstra, de petitie in ontvangst wil nemen.
Rapport
De ondertekenaars van de petitie willen ook dat een kritisch rapport over het functioneren van het bestuur openbaar wordt. "Wij willen jullie erop wijzen dat openheid en transparantie een groot goed zijn, waar wij veel waarde aan hechten", schrijven de medewerkers in de petitie.
Onrust
Al maanden is het onrustig binnen het bestuur van Vanboeijen. Verschillende managers en bestuurders moesten het veld ruimen.
Vakbond
Op een vakbondsbijeenkomst werd duidelijk dat veel medewerkers bang zijn, dat de bestuurlijke chaos ook gevolgen heeft voor de werkvloer. Tijdens die bijeenkomst werd afgesproken om een petitie te starten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.