Automobilist rijdt seniorencomplex binnen: bewoner overleden

EMMEN - Een automobilist heeft in Emmen de gevel van een seniorencomplex geramd. Daarbij is een bewoner, die in de recreatiezaal zat, overleden.
De vrouw was rond tien voor acht vanochtend in de recreatiezaal aan het fietsen op de hometrainer, toen een automobiliste de macht over het stuur verloor en het pand aan de Weerdingerhaag binnenreed. Het slachtoffer overleed ter plaatse. "We hebben nog van alles geprobeerd, maar dat mocht helaas niet baten", aldus een woordvoerder van de politie.

Lees ook: Buurvrouw van omgekomen bewoonster in Emmen: Ik kan het niet geloven

In shock
Een andere bewoonster die ook op een hometrainer zat, raakte lichtgewond. De bestuurster van de auto raakte niet gewond. Ze is opgevangen door de politie. "We hebben al kort met haar gesproken, maar ze is heel erg van slag. De vrouw is in shock", aldus de politiewoordvoerder. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

Schade
De schade aan het pand valt volgens een woordvoerder van de politie mee. "De gevel is beschadigd, maar het is geen ravage. De woningbouw is eigenaar van het pand. Die moet de schade beoordelen en kijken of mensen wellicht ergens anders ondergebracht moeten worden."

De bewoners van het complex worden opgevangen door hulpverleners en krijgen slachtofferhulp aangeboden. De omgeving van het seniorencomplex was lange tijd afgezet.Meer over dit onderwerp:
Emmen gemeente Emmen ongeluk politie 112
Deel dit artikel: