Coevorden wil niet meer dan zeven extra windmolens toestaan

COEVORDEN - Zeven windturbines is het maximum. Het college van B en W van Coevorden wil na het realiseren van 40 megawatt geen nieuwe windmolens meer toestaan in de gemeente.
Gisteravond werd bekend dat het college vier windmolens in Weijerswold wil bouwen en drie windmolens op het Europark. Dat is het resultaat van een jaar lang onderhandelen tussen de platformen van beide gebieden en de initiatiefnemers. Samen met de bestaande windturbines voldoet Coevorden dan aan de opgave van het Rijk om 40 megawatt te leveren.
Niet gemakkelijk
"Het is bepaald geen gemakkelijke opgave geweest voor zowel de bewoners als de initiatiefnemers", zegt wethouder Jeroen Huizing. “Ik heb veel respect voor de inzet van de bewoners. Zij willen het liefst geen windturbines in hun omgeving, maar zijn toch in gesprek gegaan om tot een variant te komen die het 'minst slecht' voor hen uitpakt."
Raad
Wat het college betreft worden na het plaatsen van zeven windmolens geen nieuwe turbines meer bijgebouwd in Coevorden. Het windmolenplan wordt op 22 maart aan de raad voorgelegd.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.