Verongelukte trein Dalfsen naar Meppel voor onderzoek

DALFSEN - Het treinverkeer van Zwolle naar Emmen is naar verwachting nog dagen gestremd.
Het eerste deel van de gisteren bij Dalfsen verongelukte trein is vanochtend geborgen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gezegd. Een tweede deel van vier wagons is overeind gezet, maar moet nog op een dieplader worden gezet. De overige twee rijtuigen zijn naar verwachting morgenochtend geborgen.

Naar Meppel
De diepladers met de geborgen wagons worden in eerste instantie in de buurt van het ongeval gestald. Pas later zullen de stukken van de trein naar een depot in Meppel worden gebracht voor verder onderzoek.

Bekijk ook de video van de berging van de trein

Reparatie
Als de trein helemaal verwijderd is, kan ProRail het spoor weer op orde brengen. Over een afstand van zo'n 200 meter moeten rails, bovenleiding en apparatuur worden vervangen. Hoe lang dat precies gaat duren, wordt pas duidelijk als de trein geborgen is.

Treinverkeer
Reizigers kunnen op het traject tussen Ommen en Zwolle met de bus. Tussen Ommen en Emmen rijdt de trein nog wel gewoon. Om naar de Randstad te komen kunnen reizigers omreizen via Almelo.

De trein van Zwolle naar Emmen kwam gisterochtend in botsing met een overstekende hoogwerker. Daarbij kwam de treinmachinist om het leven.
Meer over dit onderwerp:
trein Emmen botsing Dalfsen Arriva ProRail Meppel
Deel dit artikel: