Eettentjes spinnen garen bij sluiting La Place

La Place in Assen is dicht
(Rechten: RTV Drenthe / Nico Swart)
La Place in Assen is dicht (Rechten: RTV Drenthe / Nico Swart)
ASSEN - De serveersters in Doppio in Assen hebben eigenlijk geen tijd voor een praatje. Ze haasten zich met een dienblad vol koffie en broodjes naar het juiste tafeltje. Sinds anderhalve week hebben ze het opvallend druk.
Door de sluiting van La Place ervaren meerdere lunchzaken in Drenthe een toename van het aantal klanten. Onder meer Bakker Bart en de lunchroom van de HEMA in Assen hebben te maken met een grotere toeloop. Nu het restaurant van de V&D is gesloten, gaat het hongerige winkelpubliek op zoek naar alternatieven.

Alles op

"Vooral rond koffietijd zit het hier nu helemaal vol", zegt een medewerker van Doppio. De zaak zit op nog geen 200 meter afstand van het voormalige V&D-pand. Het valt de serveerster op dat de bezoekers vaker iets te eten bestellen dan anderhalve week geleden. "Aan het eind van de dag is nu alles op."

Beter voor de stad

"Het is natuurlijk sneu voor de medewerkers van V&D, maar voor de stad in zijn geheel is het beter", meent Eddy van der Dam van Croissanterie La Fontaine in Meppel. Hij denkt dat de kleinere winkels nu een grotere omzet draaien. Zelf verkocht hij de afgelopen week ook meer.

Niet gemist

Volgens Van der Dam wordt het warenhuis niet gemist. "Vroeger was de V&D nodig als grote trekker. Nu heeft geen enkele stad meer een V&D. Dus mensen gaan daar niet er niet voor naar een andere stad."
Zelfstandige vestigingen van La Place zijn onlangs overgenomen door supermarktketen Jumbo. Of er toekomst zit in de restaurants binnen de inmiddels gesloten warenhuizen, is onduidelijk.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.