TSN Emmen overgenomen door AtHome First

De meeste cliënten in Emmen houden hun eigen hulp (Rechten: archief RTV Drenthe)
De meeste cliënten in Emmen houden hun eigen hulp (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - De 450 TSN-medewerkers in de gemeente Emmen worden overgenomen door thuiszorgaanbieder AtHome First. De gemeente en de thuiszorgaanbieder, onderdeel van de First Company Group in het Utrechtse Huis ter Heide, hebben vanochtend een overeenkomst gesloten.
De medewerkers houden dezelfde arbeidsvoorwaarden die ze hadden bij TSN Thuiszorg. Dat bedrijf verkeert op de rand van een faillissement, waardoor de medewerkers lange tijd in onzekerheid hebben gezeten. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt alleen nog onderhandeld over de vijf kantoormedewerkers van TSN. Zij hebben nog geen zekerheid.

Buurtzorg

Eerst leek sprake van een overname door Buurtzorg, maar gisteren werd bekend dat geen enkele Drentse gemeente met dat bedrijf in zee gaat. Emmen vindt de financiële en juridische risico's van die overname te groot. Buurtzorg vroeg een overgangsvergoeding van 300.000 euro. AtHome First vraagt die vergoeding niet.

Eigen thuishulp

Nu AtHome First TSN in Emmen overneemt, betekent dat voor de meeste cliënten dat ze hun eigen thuishulp houden. "De kwaliteit van het werk blijft gewaarborgd zonder dat er extra kosten hoeven worden gemaakt", zegt zorgwethouder Jan Bos. De cliënten van TSN in de gemeente Emmen krijgen morgen een brief waarin ze persoonlijk worden geïnformeerd.

Andere gemeenten

In andere Drentse gemeenten wordt de zorg veelal overgenomen door andere thuiszorgbedrijven waar die gemeenten ook al mee samenwerkten voordat TSN in zwaar weer kwam. Dat geldt onder meer voor Assen en Noordenveld. In Aa en Hunze wordt de thuiszorg overgenomen door drie aanbieders: De ZorgZaak, Zorggroep Drenthe en De Nieuwe Zorg Thuis.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.