Ruim honderd werknemers Jumbo-distributiecentrum Beilen voeren actie

BEILEN - Zo'n honderd medewerkers van het Jumbo-distributiecentrum in Beilen voerden vanochtend tussen tien en half twaalf actie.
De actie werd georganiseerd door vakbond FNV. Naast de ingang van het bedrijf stonden tenten en een snackkar. De actie vond plaats in de pauze van de werknemers.

'Signaal afgeven'

"We willen hiermee een signaal afgeven dat we het niet eens zijn met het nieuwe cao-voorstel van Jumbo", zegt medewerker en FNV-kaderlid Geert-Jan Middelbos. "Ze willen alleen maar verslechteringen doorvoeren. Bijvoorbeeld afschaffen van toeslagen op onaangename uren."

'Verdere acties niet uitgesloten'

Op 3 maart staan de volgende onderhandelingen gepland. "We hebben aangegeven dat de verslechteringen eruit moeten, voordat we weer rond de tafel gaan", vertelt Middelbos. Volgens vakbond FNV zijn verdere en hardere acties niet uitgesloten. "De mensen zijn boos en verontwaardigd. Het is nu klaar", zegt FNV-bestuur Hilgo Nusselder.

'Voorbarig'

Het hoofdkantoor van Jumbo noemt de acties in de distributiecentra van het bedrijf voorbarig. "Er staat nog een hele reeks gesprekken gepland. Het fluitsignaal is gegaan en ze gaan nu al het veld af, terwijl de wedstrijd nog gespeeld moet worden", aldus woordvoerder Ariën Stuijt.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.