Lubbers: Heerkes en Grummel voorlopig 'op de bok' bij FC Emmen

Ronald Lubbers
Ronald Lubbers
VOETBAL - Gert Heerkes en René Grummel blijven voorlopig als interim-trainers eindverantwoordelijk voor de hoofdmacht van FC Emmen. De zoektocht naar een trainer voor de lange tijd gaat wel gewoon door. De optie van een 'tussenpaus' is volgens bestuursvoorzitter Ronald Lubbers afgevallen.
Optie 'tussenpaus' valt af

"We hadden drie opties, waarvan optie 1 een trainer is voor de langere termijn (1,5 of 2,5 jaar). Optie 2 was een trainer die het seizoen afmaakt en optie 3 is dat onze huidige interim-trainers het seizoen afmaken. Optie 2 is afgevallen."

Kort voor aanvang play-offs is rust geboden

Er is gekozen voor de derde optie. Dat betekent dat voorlopig Heerkes en Grummel verantwoordelijk zijn voor de hoofdmacht. "Als we in de komende periode niemand vinden bestaat de mogelijkheid dat ze het seizoen ook afmaken. Dit om niet teveel te veranderen, kort voor aanvang van de play-offs. Dan is iedereen gebaat bij rust."

Dick Lukkien

FC Emmen was aan het begin van de week rond met Dick Lukkien. De Drentse club en de assistent-trainer van FC Groningen hadden overeenstemming bereikt over een contract voor de duur van 2,5 jaar. "Maar niet veel later bleek dat de clubleiding van FC Groningen geen medewerking wilde verlenen. Dat is nu een gegeven. We moeten nu schakelen." Naar verluidt is Tieme Klompe één van de mogelijke kandidaten om gedurende dit seizoen nog te komen en voor de duur van minimiaal 1,5 seizoen, al wil Lubbers daar niet op reageren.

"Komende zomer meer opties"

Op de vraag of Lukkien na het huidige seizoen nog steeds in beeld is om hoofdtrainer te worden bij FC Emmen, reageert Lubbers: "Ik sluit dat niet uit, maar aan het einde van het seizoen komen er meerdere trainers vrij. Dan hebben we dus meer keus en is er ook meer tijd om met de kandidaten te praten. Bovendien heeft Dick nog een contract tot de zomer van 2018 bij FC Groningen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.