Alcides breekt per direct met trainer Eduard Lindeboom

Eduard Lindeboom
Eduard Lindeboom
VOETBAL - Hoofdtrainer Eduard Lindeboom is per direct ontslagen bij zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel. Volgens het bestuur begon er gemor in de groep te ontstaan en werd er getwijfeld of de trainer met name de vertrekkende spelers nog wist te motiveren.
Lindeboom werd in het seizoen 2013/2014 hoofdtrainer van Alcides, na het ontslag van Raymond Schuurman.

Verklaring bestuur Alcides

"Er komen twee belangrijke wedstrijden aan tegen ploegen die met Alcides tegen degradatie strijden, wanneer die verloren gaan wordt handhaving wel een erg zware klus. Als club willen we wel het gevoel hebben dat we er alles aan hebben gedaan om Alcides in de hoofdklasse te houden, dat dit in dit geval ten koste gaat van de trainer is bijzonder spijtig maar er moet nu wel wat gebeuren, aldus een woordvoerder van het bestuur.
Eduard Lindeboom is een zeer warme persoonlijkheid en ligt erg goed binnen de club Alcides. In de huidige selectie heeft hij als trainer misschien weinig dragende spelers tot zijn beschikking gehad om hem in de groep als trainer te steunen, waardoor de resultaten tegenvallen."
Op dit moment bezet Alcides de 12e plaats in de hoofdklasse C, met 10 punten uit 15 duels. Daarmee staat de Meppeler club op een promotie/degradatieplaats. Het gat naar een rechtstreekse degradatieplek is echter heel klein (Achilles 1894, komende zondag de tegenstander van Alcides staat 13e met evenveel punten als Alcides, maar met een slechter doelsaldo)

Casper Goedkoop

Casper Goedkoop zal de positie van hoofdtrainer de rest van het seizoen bekleden. Eerder bereikte Alcides al een overeenkomst met de oud-trainer van Hoogeveen en de beloften van FC Groningen voor volgend seizoen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.