Geld voor bidboek WK Wielrennen 2020 in Drenthe en Groningen

WIELRENNEN - De stichting WK wielrennen 2020 kan aan de slag met een bidboek. Ze heeft daarvoor geld gekregen van de provincies Drenthe en Groningen.
Met het bidboek moet de internationale wielerunie ervan overtuigt worden en het WK wielrennen in Drenthe en Groningen te houden.

Bidboek

"Een bidboek is een soort verkenning of het haalbaar is om die WK's te organiseren in Drenthe en Groningen", legt Antje Diertens, voorzitter van de stichting, uit. "Zowel internationaal, als nationaal, als regionaal zijn daar allerlei voorwaarden aan verbonden."
De stichting wil aan de organisatie kunnen laten zien dat bijvoorbeeld de regio er positief tegenover staat en dat ook lokale bedrijven geld willen investeren in het evenement.

Geld

Op dit moment hebben verschillende gemeenten en de provincies Groningen en Drenthe samen 70.000 tot 75.000 euro beloofd aan de stichting. Mocht het WK daadwerkelijk naar Drenthe en Groningen komen, dan is er "tussen de vijftien en zeventien miljoen euro nodig", aldus Diertens. Dat moet zowel publiek als privaat opgehoest worden.

Kapers op de kust

Het beoogde WK gaat ongeveer een week duren. Er worden dan verschillende wedstrijden in verschillende leeftijdsklassen verreden. De stichting WK wielrennen 2020 is niet de enige gegadigden. Ook in bijvoorbeeld Italië worden plannen gesmeed om het WK binnen te halen.
Het bidboek moet klaar zijn op 1 januari 2017. De organisatie hakt waarschijnlijk pas halverwege 2018 de knoop door.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.