Groen licht voor glasvezelinitiatief Sterk Midden Drenthe

Snel internet is een stap dichterbij (Rechten: Pixabay.com)
Snel internet is een stap dichterbij (Rechten: Pixabay.com)
BEILEN - Stichting Sterk Midden Drenthe heeft groen licht gekregen van de provincie Drenthe als het gaat om het aanleggen van glasvezel in het gebied.
Dat zegt de voorzitter van de stichting, Peter de Vries. Zijn stichting probeert sinds 2012 glasvezel te realiseren in de gemeente Midden-Drenthe.
'Hartstikke blij'
"We zijn er hartstikke blij mee", aldus De Vries. "We gaan nu aannemers benaderen en kijken naar de financiering." Daarna moet duidelijk worden wanneer de eerste schop de grond in gaat.
Met het aanleggen van glasvezel in de gemeente Midden-Drenthe is een bedrag van ongeveer 14 miljoen euro gemoeid.
Andere geïnteresseerde partijen
Afgelopen tijd werd er door middel van een marktconsultatie gekeken naar welke partijen nog meer snel internet wilden aanleggen. Er kwam bij de provincie Drenthe één reactie uit de markt binnen. "Het blijkt dus dat de marktconsultatie ons niet tegenhoudt", zegt een blije De Vries. "We zijn blij dat we het mogen aanleggen."
De stichting vreesde dat als een marktpartij als KPN of Ziggo groen licht zou krijgen, niet alle delen van de gemeente van snel internet voorzien zouden worden.

Zekerheid met motie

De gemeenteraad van Midden-Drenthe nam gisteren
aan voor het aanleggen van snel internet in alle delen van de gemeente. Ze wilden hiermee een signaal afgeven aan de provincie dat ook de kleinere dorpskernen en afgelegen woningen voorzien worden van snel internet. Nu vandaag bekend is geworden dat Stichting Sterk Midden Drenthe met glasvezel aan de gang mag, is dit een zekerheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl