FC Emmen verliest knotsgek duel met 5-6 van Almere City FC

VOETBAL - FC Emmen is de vierde en laatste periode van het seizoen slecht begonnen. In het thuisduel tegen Almere City FC werd met 5-6 verloren.
FC Emmen kwam in de slotfase nog terug van een 3-5 achterstrand, maar Ahannach scoorde in de negentigste minuut de winnende.
Beide ploegen speelden overigens lange tijd met tien man. Kaj Ramsteijn kreeg na een kwartier rood en kort voor rust kon ook FC Emmen-speler Jens Streutker inrukken.

1e helft

Almere City FC, de nummer 17 van de Jupiler League, kwam na negen minuten fraai op voorsprong door een treffer van Ricardo Kip die de bal vanaf 20 meter raak schoot. Zeven minuten later werd het 1-1. Marnix Kolder schoot zijn negende van het seizoen binnen vanaf de strafschopstip. Kolder mocht aanleggen omdat Jurjan Mannes onderuit werd gehaald door Kaj Ramsteijn, die met rood kon vertrekken. Met 11 tegen 10 had Emmen volledige controle en was het wachten op de 2-1. Die viel na 34 minuten en weer was Kolder de maker. De centrumspits schoot vanaf 16 meter en zag zijn bal, via een verdediger en de hand van Almere-doelman Etemadi de doellijn passeren. De wedstrijd leek in de tas, maar een rode kaart voor Jens Streutker veranderde dat totaal. Kort voor rust greep de centrale verdediger aan de noodrem. De toegekende vrije bal werd prachtig ingeschoten door Ricardo Kip: 2-2.

2e helft

Interim-trainer Gert Heerkes en assistent René Grummel twijfelden lang of Tim Siekman direct of (eventueel) pas later ingezet zou worden. Het werd later en dus startten de tien die de eerste helft afsloten ook in de tweede helft. Die tweede helft begon fantastisch voor Almere en dramatisch voor FC Emmen. Binnen een minuut zorgde Pelle van Amersfoort voor de 2-3 die een pass vanaf rechts met een diagonaal schot promoveerde tot doelpunt. Diezelfde Van Amersfoort scoorde vijf minuten later, op aangeven van Kip, ook de 2-4 en Almere City leek de tweede zege op FC Emmen dit seizoen binnen te hebben. Leek, want Emmen knokte zich terug. De laatste actie van Raymond Gyasi voor zijn wissel (Rick ten Voorde kwam voor hem) betekende de 3-4, maar Kip met zijn derde van de avond zorgde voor een nieuwe domper bij de thuisclub. In een tijdsbestek van één minuut leek Emmen weer de volle buit te pakken. Erixon Danso en Boy Deul, beide verder onopvallend, zorgden in de 83e en 84e minuut voor de 4-5 en 5-5 en het thuispubliek veerde weer op. De thuisclub ging vol voor de winst, maar werd voor de zoveelste keer vanavond in de counter geklopt. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde Soufyan Ahannach voor de 5-6.

Stand

Ondanks de nederlaag blijft FC Emmen 6e in de Jupiler League met 41 punten uit 27 duels. Go Ahead Eagles kan dit weekend de Drentse club passeren als het wint bij koploper Sparta. De Deventenaren (volgende week vrijdag de tegenstander van Emmen) hebben 2 punten minder, maar ook twee duels minder gespeeld.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.