DZOH pakt tweede periodetitel

VOETBAL - DZOH is winnaar geworden van de tweede periode in de zaterdag 2e klasse J. De Emmenaren wonnen op eigen veld met 1-0 van naaste concurrent NEC Delfzijl. Matchwinnaar werd Gerben Rog. Hij scoorde in de eerste helft de beslissende treffer.
Voor aanvang had DZOH aan één punt genoeg tegen de fusieclub uit Delfzijl. Dat was ook aan het behoudende spel te zien in de eerste helft. Na de rust veranderde het spelbeeld en hadden beide ploegen meerdere kansen op een doelpunt. DZOH trok uiteindelijk aan het langste eind.

Ploegen worstelen met slecht veld

Goed voetbal was op het hobbelige veld niet mogelijk. En dus leverde dat nauwelijks kansen op. De thuisclub probeerde het nog met afstandschoten, maar Max Heijen, Tim Aasman en Jan Velema hadden met hun poging geen succes. Na 28 minuten was het wel raak. Jeroen Smit worstelde zich door de verdediging van NEC en zag zijn inzet via de paal weer het veld inspringen. In de rebound had Gerben Rog wel succes.
Zijn schot werd achter de doellijn gekeerd door de keeper (1-0). Op slag van rust had Jeroen Smit de marge kunnen vergroten, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper van NEC.

Spectakelstuk en hilarische momenten

In de tweede helft een heel andere wedstrijd. Beide ploegen speelden vol op de aanval en dat leverde een aantal hachelijke momenten op voor beide doelen. De gasten raakten daarbij tot drie keer toe de paal en lat. Datzelfde overkwam ook DZOH-aanvaller Jeroen Smit. Daarnaast verschenen Jeroen Smit en Roy Stroeve nog alleen voor de keeper, maar ook in die situaties was de keeper de winnaar.
Gescoord werd er echter niet en zodoende won de thuisclub niet alleen de wedstrijd maar werd het ook winnaar van de 2e periode.

Spanning aan de top neemt toe

Door de nederlaag van koploper Gorecht tegen LTC (2-1) en de overwinningen van Noordscheschut (3-5 bij ZFC Zuidlaren) en Drenthina (3-0 tegen DESZ) zijn de verschillen bovenin de 2e klasse J kleiner geworden. Gorecht is nog koploper met drie punten voorsprong op Noordscheschut en zeven punten op DZOH.
Ook Drenthina doet nog mee. De Emmenaren hebben slechts vijf verliespunten meer dan de koploper.