DOS'46 geeft royale voorsprong in slotfase uit handen

KORFBAL - DOS'46 heeft opnieuw dure punten laten liggen in de strijd tegen degradatie. In eigen hal werd nipt met 22-23 verloren van LDODK uit Gorredijk. De beslissing viel pas in de laatste seconden toen Erwin Zwart met een doorloopbal de overwinning voor de Friezen op het scorebord bracht.
Voor DOS'46 was de nederlaag extra zuur omdat de ploeg in de tweede helft tot twee keer toe een voorsprong van vijf doelpunten niet vast kon houden. Een zeker lijkende overwinning ging daardoor in de slotfase alsnog verloren.

Ploegen houden elkaar in evenwicht

Beide ploegen begonnen nerveus aan het duel en lieten veel opgelegde kansen onbenut. Daardoor vielen de doelpunten steeds om en om en werd het verschil nooit meer dan twee treffers. En ondanks een beter optreden dan afgelopen dinsdag tegen DVO kwamen de Nijeveners niet echt los van de tegenstander. Bij rust stond het gelijk (10-10).

DOS'46 loopt weg van tegenstander

In de tweede helft kwam de thuisclub sterk uit de startblokken. Met name Jelmer Jonker en Harjan Visscher waren goed op schot en brachten het verschil binnen vijf minuten op vijf doelpunten in het voordeel van DOS'46. Maar de tegenstander was niet uit het veld geslagen en kwam terug tot twee doelpunten. Vooral André Zwart was in die fase een plaaggeest voor DOS'46. Maar Maaike Steenbergen en opnieuw Jelmer Jonker brachten het verschil even later weer op vijf doelpunten (19-14). Zeven minuten voor het einde had de ploeg van trainer Daniël Hulzebosch een voorsprong van 22-19. Maar mede door een paar onbegrijpelijke beslissingen van scheidsrechter Henry van Meerten kwam LDODK toch weer naast DOS'46 (22-22).

Anticlimax in slotfase

Met nog 20 seconden op de klok gebeurde datgene wat bijna niemand meer voor mogelijk had gehouden. Erwin Zwart, die volledig in de tang werd gehouden door Harjan Visscher, bracht zijn ploeg voor het eerst in de tweede helft op voorsprong en besliste uiteindelijk de wedstrijd met een doorloopbal (22-23). Topscorer bij DOS'46 was Jelmer Jonker met 8 doelpunten. Maaike Steenbergen en Harjan Visscher scoorden elk 4 treffers.

Spannende slotfase competitie

Door deze nederlaag blijft DOS'46 in de gevarenzone. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft de ploeg 9 punten en staat daarmee slechts één punt boven de degradatiestreep. Alleen AW.DTV, DVO en Dalto hebben minder punten dan DOS'46.