'Veel interesse voor vechtsportgala in Assen'

ASSEN - In Assen is vandaag het vechtsportgala 'North versus the rest'.
Het
wordt gehouden in de Marsdijkhal. "Het is een mooi evenement waar veel lokale helden aan meedoen. Er is veel interesse voor", vertelt organisator Tjalf Sanders.


Assen ontbrak

In het verleden waren er vechtsportgala's in Emmen en Hoogeveen en volgens Sanders was het hoog tijd dat er nu ook zo'n gala in de provinciehoofdstad zou komen. "In Assen ontbrak zo'n gala nog. We hebben zelf een sportschool en we hebben ook contact met andere sportscholen. We hadden allemaal zoiets van: jammer dat dit eigenlijk niet in Assen is."

Namen

Aan het Asser vechtsportgala doen bekende namen mee als Peter Aerts en Remy Bonjasky. Maar ook echte Drentse vechtsporters zijn van de partij, zoals Paulo Boer uit Assen. "Die heeft best wel een naam opgebouwd in het Noorden. En afgelopen jaar deed hij mee in een grote Amerikaanse televisieshow", aldus Sanders. Ook Koos Wessels Boer uit Beilen geeft acte de présence. 'North versus the rest' trekt niet alleen nationale namen, er zijn ook vechtsporters uit landen als België en Duitsland.

Programma

De start van het programma is om 12.00 uur. "We beginnen 's middags met het jeugdprogramma. Dat gaat meer om de ervaring dan de prestaties." Wat Sanders betreft moeten kinderen de vechtsporten wat meer op spelende wijze beoefenen en niet wedstrijdgericht.
Om 16.00 uur begint het volwassenenprogramma. Daar zit wat meer show omheen volgens Sanders. Mensen die de vechtende sporters van dichtbij willen bekijken, kunnen nog een toegangskaartje kopen aan de deur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.