Kjeld Nuis: Dit was er wel eentje

Kjeld Nuis
Kjeld Nuis
SCHAATSEN - Kjeld Nuis reageerde na afloop van zijn laatste 1000 meter zeer tevreden. "Het was jammer van de 500 meter vandaag, maar dit was er wel eentje. Hij was zeker niet perfect hoor, alhoewel de slotronde was wel heel erg goed." In 1.09.09 won hij, net als gisteren, de 1000 meter waardoor hij 2e werd in de eindstand.

"Ik was supergebrand"

Nuis revancheerde zich daarmee uitstekend van een teleurstellende 500 meter eerder op de dag, waarmee hij diep moest buigen voor wereldkampioen Pavel Kulizhnikov. "Ik was supergebrand op een goede 1000 meter na die teleurstellende 500 meter. Jammer dat ik geen hulp had bij de laatste kruising op de 1000 meter, want anders was ik de 1.08 ingedoken."

"Het ijs hier ligt me beter"

Twee weken geleden, in het Russische Kolomna, werd Nuis door Kulizhnikov nog geklopt op de 1000 meter. "Daar baal ik ook nog steeds van, maar het is wel te verklaren. Het ijs is daar gewoon sneller. Op de 1000 meter scheelt het zeker een seconde. Kulizhnikov is na 800 meter op en dan kan ik het verschil maken. Dat kan hier, maar in Kolomna is dat een stuk lastiger. Of ik hem in de toekomst kan verslaan? Ik ga mijn best doen. Ik ben supergemotiveerd en denk ik dat we nog leuke jaren tegemoet gaan."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.