Mayatentoonstelling open voor publiek: 'Er komen al hartstikke veel mensen'

ASSEN - Het Drents Museum opent vandaag voor het eerst de deuren voor publiek dat de tentoonstelling over de Maya's wil bezoeken.
'Maya's, heersers van het regenwoud' trok al voor openingstijd enkele tientallen bezoekers, zij stonden buiten te wachten tot de deuren opengingen.

Hoogtepunt
Voor directeur Annabelle Birnie is het een hoogtepunt na een voorbereiding van drie jaar: "Er komen al hartstikke veel mensen, dus wij zijn gelukkig. De reacties zijn enthousiast dus we verwachten een mooie opkomst voor de rest van de tentoonstelling."

Lees ook: In beeld: Opening Mayatentoonstelling in Drents Museum

Officiële opening

De tentoonstelling werd zaterdagavond officieel geopend. De minister van cultuur van Guatemala was daarbij aanwezig, samen met de ambassadeur van zijn land en onder meer commissaris van de koning Jacques Tichelaar. Birnie daarover: "Een notabel gezelschap."

Lees ook:
Drents Museum hoopt dat Maya's honderdduizend bezoekers trekken

Druk
Veel tijd om te genieten heeft de directeur van het museum niet op de openingsdag. De hele dag is ze druk, zo moet ze onder andere de donateurs van het museum rondleiden. "Dat is heel erg leuk, want dan kan je iets meer aandacht besteden aan de individuele mensen die er zijn. Dat is wat we graag doen, verhalen vertellen over archeologie."
Meer over dit onderwerp:
Assen Drents museum Maya's Gemeente Assen Assen
Deel dit artikel: