Jonge Honden Netwark: Drentse jongeren moeten weer trots zijn

ASSEN - Jongeren moeten laten horen dat ze trots zijn op hun Drentse identiteit. Dat vindt het Jonge Honden Netwark, dat vanaf vandaag bestaat. Het Jonge Honden Netwark is onderdeel van het Huus van de Taol.
"Wij willen dat ze de straat op gaan en zeggen: 'ik ben Drent' en zich daarbij op de borst kloppen", vertelt Ronald Buld, een van de initiatiefnemers. "Drenten hebben de stempel dat ze hun mond dichthouden en anderen eerst laten praten. En over Drenthe wordt nog weleens lacherig gedaan. Alsof we onnozel zijn. Dat is helemaal niet zo, we zijn slim zat. Laat maar eens van je horen."
Brabants en Fries
Buld wijst naar provincies zoals Noord-Brabant en Friesland. "Daar zijn ze wel trots. We willen dat jongeren zich niet schamen en juist durven te zeggen: ik ben een Drent."
Het Jonge Honden Netwark wil jongeren stimuleren om te durven denken, dromen, doen, delen en daten in het Drents. "Met dit netwerk worden jongeren door ons gesteund. We zijn een soort back-up, bij ons kunnen mensen terecht", legt Buld uit.
Social media
Het netwerk wil Drentse jongeren via social media bereiken. "De jeugd zit op Facebook, Twitter en Instagram. We laten overal 'stickers' achter om jongeren te prikkelen."
Daarnaast wil het netwerk zich bij bestaande activiteiten aansluiten, zoals het Drèents Liedtiesfestival. Uiteindelijk wil het Jonge Honden Netwerk eigen evenementen organiseren voor jongeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl