GGZ Drenthe lijdt miljoenenverlies

ASSEN - GGZ Drenthe heeft in 2014 een verlies van ruim 6 miljoen euro geleden, blijkt uit het jaarverslag dat nu pas is gepubliceerd.
Als belangrijkste reden voor de late publicatie noemt GGZ Drenthe nieuwe regels rond de declaraties aan de zorgverzekeraars. Behandelingen moeten op een andere manier in de administratie worden gezet.

220 banen geschrapt
Meer dan de helft van het verlies, bijna 4 miljoen euro, wordt veroorzaakt door de kosten van een reorganisatie. "Een reorganisatie is niet gratis. Met de vakbonden zijn afspraken gemaakt over een afvloeiingsregeling", aldus Janneke Wilpshaar van GGZ Drenthe. In 2014 verdwenen 220 banen bij GGZ Drenthe. De inkomsten staan volgens de instelling onder druk door het scherpere inkoopbeleid van de zorgverzekeraars.

Meer ontslagen
Eind vorig jaar werd al bekend dat bij GGZ Drenthe tot 2018 nog eens 240 van de 1.900 voltijdbanen zullen verdwijnen. De instelling hoopt door de reorganisatie in 2016 weer winst te maken. "Wij zijn ons ervan bewust dat cliënten en medewerkers heel veel veranderingen moeten verwerken en dat het einde daarvan nog niet in zicht is", schrijft de raad van bestuur in het jaarverslag.
Meer over dit onderwerp:
GGZ Drenthe gezondheidszorg Assen Beilen zorg
Deel dit artikel: