Jaar celstraf voor man die 'verkeerde dader' aanviel in Veenoord

Van de rechter moet de man zich ook psychiatrisch laten behandelen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Van de rechter moet de man zich ook psychiatrisch laten behandelen (Rechten: archief RTV Drenthe)
VEENOORD - De rechter in Assen heeft een 31-jarige man uit Almelo veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.
Een man uit Veenoord zou het kind van de veroordeelde hebben lastiggevallen. Daarom ging de Almeloër naar Veenoord om op zoek te gaan naar de dader. Hij wilde verhaal halen bij de persoon die zijn kind lastigviel.


Geslagen met pvc-buis

Bij het huis waarvan hij dacht dat de dader er woonde, sloeg hij een jongen die daar buiten liep uit het niets met een bierfles tegen het hoofd. Toen hij het huis in wilde vluchten, kwam de Tukker achter hem aan. Het lukte hem binnen te komen en daar de jongen, en ook zijn moeder, op het hoofd te slaan met een pvc-buis.

Buurman

Dat het jongste slachtoffer ondertussen riep dat hij niet de man was die de Tukker zocht, was lange tijd aan dovemansoren gericht. Toen het wel doordrong, nam de agressieve man de benen. Het bleek dat hij op zoek was naar de buurman van de slachtoffers.

Behandeling

Na de celstraf moet de man uit Almelo zich psychiatrisch laten behandelen. De jongen uit Veenoord en zijn moeder zijn nog altijd bang in hun eigen huis. Aan de klap met het bierflesje heeft de jongen een litteken overgehouden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.