KNVB wacht op beslissing curator WKE

KNVB wacht op curator WKE alvorens een beslissing gemaakt wordt over de rest van het seizoen
KNVB wacht op curator WKE alvorens een beslissing gemaakt wordt over de rest van het seizoen
VOETBAL - Het is de hoop van WKE: het seizoen afmaken, kampioen worden in de zondagtopklasse en dan met een groot feest degraderen naar de 5e klasse.
En dat allemaal exact 50 jaar na de oprichting van de club op het woonwagenkamp in Emmen. Of die hoop waarheid wordt, is nog onduidelijk. Vanmiddag
dat WKE definitief failliet is. Wat zijn de gevolgen voor dit seizoen? De KNVB wacht op de beslissing van de curator van WKE.

Drie vragen aan de KNVB

We legden een aantal vragen voor aan de voetbalbond, die via persvoorlichter Bram Groot werd beantwoord.
1. WKE zegt in een verklaring de competitie voor alle elftallen (senioren en jeugd) af te willen maken. Bestaat de mogelijkheid dat WKE in de topklasse de competitie mag afmaken of wordt de club direct uit de competitie genomen?
"Of WKE de competitie daadwerkelijk kan afmaken, hangt af van hun gesprek met de curator. Vanzelfsprekend moet de club aan de betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Ook wij gaan in gesprek met zowel de curator als WKE over het vervolg van de competitie."
2. Klopt het dat spelers voor 15 maart overschrijving naar een andere club kunnen aanvragen? Als dit niet kan, wat zijn dan de mogelijkheden voor de spelers?
"Dit zullen we intern ook even moeten uitzoeken. Hier komen we nog op terug."
3. Kan WKE een doorstart maken onder dezelfde naam?
"Als de club failliet gaat, dan komt de naam in principe weer vrij. Wel zal moeten worden gekeken of dit volgens de wet ook zo werkt. Ook dit zal moeten worden uitgezocht."
Overigens heet vv WKE nu volgens de statuten voluit 'voetbalvereniging Woonwagen Kamp Emmen'. Dus in principe kan vv WKE gewoon blijven bestaan.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.