WKE-trainer Paul Weerman over afmaken seizoen: Ik denk dat het heel lastig is

VOETBAL - WKE-trainer Paul Weerman vraagt zich af of het eerste elftal van de club dit seizoen nog kan afmaken, nu de club definitief failliet is.
"Op basis van wat ik nu weet denk ik dat het heel lastig is. Je hebt spelers nodig. Ik weet dat niet alle spelers op dit moment staan te springen om verder te spelen", zegt Weerman. Een aantal spelers heeft al een nieuwe club en bovendien is de groep, volgens de trainer, al niet heel erg breed.


KNVB in gesprek

"Als een aantal spelers gaat beslissen niet verder te spelen, dan moet je je afvragen of je nog wel verder kunt." Bovendien speelt ook de mening van KNVB mee. De voetbalbond
nog in gesprek te gaan met de curator en WKE over het vervolg van de competitie.


Lees ook:
Bijeenkomst
Morgenavond komen de staf en spelers van WKE bij elkaar. "We hebben besloten samen te komen om exact te kijken wat de stand van zaken is. Er zal duidelijkheid moeten komen voor de spelers en de staf. De jongens leven al maanden in een onzekere situatie. Het allerbelangrijkste is dat daar nu een einde aan komt."

Nieuwe vereniging

Na dit seizoen wordt op het Emmer kamp een nieuwe vereniging opgericht. Het eerste elftal - nu nog meestrijdend om de titel in de topklasse - zal in de vijfde klasse moeten beginnen. Mede daardoor vraagt trainer Weerman zich af of het eerste elftal dit seizoen moet afmaken.
"Je moet je dan afvragen wat nog het belang is en hoe eerlijk de competitie nog is als je nog wel deze negen dagen gaat spelen. Ploegen die nu tegen WKE hebben gespeeld, hebben het lastig gehad en veel punten verloren." Volgens Weerman wordt dan misschien wel gesproken van competitievervalsing.

Tot gisteren positief gestemd

Overigens kreeg de trainer ook pas vandaag te horen dat WKE niet in beroep gaat tegen het uitgesproken faillissement. Tot gisteren was iedereen, volgens Weerman, positief gestemd. "Wat exact de redenen zijn om het hoger beroep niet te laten doorgaan, weet ik niet. Ik kan er wel van alles over gaan roepen, maar dan ga ik dingen zeggen die ik niet weet."

Lees ook:
Willem Zwikker over veertig jaar bij WKE: Ik laat WKE nooit in de steek

Eigen toekomst

Over zijn eigen toekomst heeft Weerman nog niet nagedacht. "Tot op de dag van vandaag ben ik bezig geweest met WKE. Er was maar één ambitie: gaan voor het kampioenschap. Daar waren we heel goed mee bezig. Ik ben nog totaal niet met andere dingen bezig en daar heb ik ook totaal geen zin in."
Het kampioenschap kwam steeds dichterbij volgens Weerman. "Als je ziet waar we staan met elkaar... Ik was er heilig van overtuigd dat we mee konden doen aan het kampioenschap. Iedereen had er het volle vertrouwen in."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.