Slachtoffer brute woningoverval: 'Het bloed spoot uit mijn hoofd, ik dacht dat ik dood ging'

NIEUW-BUINEN - De 78-jarige Hinrich Kamp uit Nieuw-Buinen werd op 21 december in zijn huis aan de Rozenlaan overvallen. Hij vraagt aandacht voor de zaak want hij wil dat de daders gepakt worden.
De twee overvallers slaan toe vlak voor middernacht. Ze bedreigen de man met een vuurwapen en slaan hem in elkaar. De man verliest liters bloed en raakt bewusteloos. "Het bloed spoot uit mijn hoofd. Ik dacht dat ik dood ging", zegt Kamp.

Klok

Kamp handelt in antiek en heeft kort voor de overval een oude klok verkocht. De overvallers weten dat en vragen naar het geld dat hij met de verkoop heeft verdiend. Als hij het geld niet geeft slaan ze hem in elkaar. "Op een gegeven moment raakte ik bewusteloos. Ik voelde niks meer, maar ze bleven maar slaan en trappen."



Twee daders

De daders gaan er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag vandoor. Volgens het slachtoffer gaat het om twee donkere mannen. Verder is er weinig duidelijk over de daders.
"Wij hopen dat mensen tips hebben over deze zaak zodat de daders gepakt kunnen worden. Iedereen die iets weet of gezien heeft kan zich melden bij de politie", zegt politiewoordvoerder Ron Reinds.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.