Achtervolgingsploeg met Roy Eefting blijft steken op achtste plaats WK

Roy Eefting wordt 8e op het WK baanwielrennen (Rechten: RTV Drenthe)
Roy Eefting wordt 8e op het WK baanwielrennen (Rechten: RTV Drenthe)
BAANWIELRENNEN - De Nederlandse achtervolgingsploeg, met Roy Eefting uit Grolloo in de gelederen, is achtste geworden tijdens het WK baanwielrennen in Londen.
In die strijd om de zevende en achtste plaats verloor Oranje van Nieuw-Zeeland.

Nederland - Denemarken

Eerder op de dag verloor Nederland in een rechtstreeks duel van Denemarken. Oranje moest dik zes seconde toegeven. De Denen reden over de vier kilometer een tijd van 3.54.940. De Nederlandse ploeg kwam tot een eindtijd van 4.01.651.

Strijd om de zevende en achtste plaats

Daardoor was de Oranje-trein veroordeeld tot de strijd om de zevende en achtste plaats. Tegenstander Nieuw-Zeeland begon voorzichtig. Maar de voorsprong van de Nederlanders was na de eerste kilometer al verdwenen.

Gat van meer dan zeven seconde

Eefting moest in de laatste kilometer, z'n drie ploeggenoten laten gaan. Met een eindtijd van 4.03.486 gaven onze landgenoten meer dan zeven seconde toe op de concurrenten uit Nieuw-Zeeland, die daarmee zevende werden. Nederland werd achtste.

Goud voor Groot-Brittannië

Het WK-goud op de ploegenachtervolging ging, na een zinderende finale, naar Australië. Thuisland Groot-Brittannië moest genoegen nemen met het zilver en het brons was voor Denemarken.

Olympische Spelen

De Nederlandse achtervolgingsploeg heeft zich overigens al geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro deze zomer. Maar pas op 21 juni wordt de samenstelling van de ploeg bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.