FC Emmen met twee spitsen in 'derby'

VOETBAL - FC Emmen moet het vanavond in het uitduel tegen Go Ahead Eagles stellen zonder de geschorste Jens Streutker en de geblesseerden Tom Overtoom en Jordy van Deelen. Johan Kulhan zit voor het eerst sinds begin september weer bij de selectie.
'Maar' 100 kilometer

De confrontatie tegen Go Ahead Eagles in Deventer is voor FC Emmen de dichtstbijzijnde uitwedstrijd van het seizoen. 'Maar' 100 kilometer hoeven de spelers van Emmen in de bus te zitten.

Kolder

Go Ahead Eagles - FC Emmen staat na twee seizoenen weer op het programma omdat de club uit Deventer twee seizoenen uitkwam in de eredivisie. De laatste confrontatie tussen de twee clubs in Overijssel werd gespeeld in november 2012. De thuisclub won met 2-1, door onder andere een treffer van spits Marnix Kolder die nu onder contract staat bij FC Emmen.

Gevecht om plek 5

Emmen en Eagles strijden, samen met FC Volendam, om de vijfde plaats in de Jupiler League. Volendam, dat zondag speelt tegen MVV, staat 5e met 41 punten uit 26 duels. Dan volgt Emmen met 41 uit 27 en Go Ahead heeft er 39 uit 26.

"Revanchegevoel na doldwaze avond"

FC Emmen-trainer Gert Heerkes, die in Deventer alweer voor de vierde keer eindverantwoordelijke is, hoopt de nare smaak van het thuisduel tegen Almere City FC weg te spoelen. "Ja, dat is wel de bedoeling. Of we dat duel hebben geanalyseerd? Ja, maar dat viel niet mee vanwege de rode kaarten en het scoreverloop. Maar het is wel duidelijk dat het beter moet tegen Go Ahead Eagles."

4-4-2 systeem

Heerkes kiest tegen Go Ahead Eagles, zoals hij het noemt, voor de 'Dordrecht-variant'. "Dat betekent dat we met een open rechterkant spelen, met twee spitsen. Al is dat met onze spelers niet echt een 4-4-2 systeem. Boy Deul is een speler die natuurlijk vanuit zijn positie als aanvallende middenvelder ook op rechts kan spelen, zodat het zo weer 4-3-3 is. We laten Raymond Gyasis buiten de basis en Frank Olijve start. Was dat te zien aan hem? haha... ja, je kan heel goed aan Frank zien of hij speelt of niet. Dat zegt veel over zijn drang en wil om te spelen. Maar daar zijn er meer van hoor." De oefenmeester uit Hardenberg verwacht dat Go Ahead Eagles volle bak zal spelen. "Ze hebben dan wel twee duels op rij verloren, maar dat was tegen topploegen in de Jupiler League. Die nederlagen betekenen niet dat ze in een mindere vorm verkeren. Ik denk dat ze vol op de aanval zullen spelen, zeker met de steun van 9000 supporters"

Opstelling FC Emmen

Telgenkamp; Kwee, Seip, Siekman, Jallo; Rozema, Mannes, Olijve, Deul; Kolder en Danso.

LIVE op de radio

Go Ahead Eagles - FC Emmen is live te volgen op Radio Drenthe. Net als de wedstrijd begint de uitzending om 20.00 uur.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.