DOC Kaas in Hoogeveen mag fuseren met DMK

DOC kaas (archieffoto RTV Drenthe)
DOC kaas (archieffoto RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Zuivelcoöperatie DOC Kaas in Hoogeveen en het Duitse zuivelconcern DMK Group mogen fuseren van de Europese Commissie.
Dat meldt DOC vanochtend. De voorgenomen fusie is zonder verplichtingen en voorwaarden goedgekeurd. DOC en DMK fuseren per 1 april van dit jaar.
Concurrentie
"Het besluit van de Europese Commissie bevestigt de juiste inschatting van DMK Group en DOC Kaas ten aanzien van de concurrentie", aldus dr. Josef Schwaiger, CEO van de DMK Group. "De fusie zal de concurrentiekracht van DMK en DOC versterken. Dit is goed voor de zuivelindustrie in Duitsland en in Nederland."
Belangen dienen
Ook bij DOC zijn ze blij met de goedkeuring. "Deze fusie stelt ons beter in staat om op de korte en lange termijn de doelstellingen te realiseren en daarmee de belangen van de ledenmelkveehouders te dienen", aldus Arjan Schimmel, bestuursvoorzitter DOC Kaas.
Discussie
Een ruime meerderheid van de leden van DOC stemde vorig jaar voor de fusie. Voorafgaand aan de stemming was er in Nederland nogal wat discussie over de fusiepartner van DOC. Zuivelconcerns Royal A-Ware en het Duitse Hochwald vonden dat ze in eerdere gesprekken over een fusie niet serieus zijn genomen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.