'Bommengooier' Klazienaveen maakt weinig indruk: 'Daar is wel wat meer voor nodig'

De twee jongens haalden een vergelijkbare stunt uit (Rechten: Youtubekanaal Lasla)
De twee jongens haalden een vergelijkbare stunt uit (Rechten: Youtubekanaal Lasla)
KLAZIENAVEEN - Consternatie gisteren in het winkelcentrum van Klazienaveen. Een jongen gooide, verkleed als Arabier, tassen bij winkels naar binnen en schreeuwde 'bom'.
"Het is vandaag het gesprek van de dag", zegt medewerkster Kimberley Mulder van een van de winkels. Zij had niet door wat er aan de hand was. "Ik was aan het werk en zag twee jongens in witte kleding een aantal keer voor de winkel langs rennen."

Diefstal

Mulder dacht eerst dat het om een diefstal ging. "Ik dacht dat hij ergens anders iets gestolen had en zich bij ons probeerde te verstoppen." De jongen was amper binnen, toen de politie kwam om hem aan te houden. Erg bang was Mulder niet. "Nee, daar is wel wat meer voor nodig", lacht ze.

Meerdere eenheden

De politie kan niet lachen om het incident. "Na de meldingen zijn meerdere eenheden naar Klazienaveen gegaan. We hebben de twee minderjarige jongens gearresteerd en meegenomen", zegt woordvoerder Anne van der Meer.

Waarschuwing

Op het bureau is een flink gesprek met de jongens gevoerd volgens Van der Meer. Ook met de ouders van het tweetal. "Die waren daar natuurlijk niet zo blij mee. Ik kan me voorstellen dat er thuis ook nog flink over gesproken is." De jongens worden verder niet vervolgd voor het incident. "Voor het filmpje en het laten schrikken van het publiek, krijgen ze alleen een waarschuwing."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.