Verrassende basisspeler Danny Bouws: Ik vroeg zelf om een wissel

VOETBAL - Voor de tweede keer in zijn loopbaan maakte hij zijn opwachting in de basis van FC Emmen en voor de tweede keer stapte hij met een ruime voldoende van het veld. "Na een moeizaam begin, je speelt toch in een bomvol stadion wat wel indruk maakt, was ik niet ontevreden."
"Rijkelijk laat"
Bouws hoorde pas in de loop van vrijdag dat hij, net als tegen FC Dordrecht, in de basis zou starten. "Ik kreeg om drie uur een bericht van de trainer dat ik een basisplek had omdat Gaby Jallo zich niet fit voelde. Dat is rijkelijk laat natuurlijk, maar aan de andere kant ook wel goed hoor. Nu had ik minder tijd om naar het duel toe te leven."

Lees ook: Geen doelpunten in subtopper Go Ahead Eagles - FC Emmen

Hoofdrol
De Emmenaar vertolkte in zijn tweede optreden als basisspeler twee keer een hoofdrol. In de eerste helft gleed hij een honderd procent kans voor Go Ahead Eagles-speler Randy Wolters van de doellijn en na rust mocht diezelfde Randy Wolters, na een glijpartij van Bouws, alleen af op Emmen-doelman Telgenkamp. De keeper van Emmen keerde de inzet van de linkerspits. "Dat was wel een opluchting."

Verse kracht
Kort na dat slippertje gaf Bouws het teken aan de technische staf dat hij gewisseld wilde worden. "Ik voelde dat de kracht wegnam. Het veld was ook loeizwaar vanavond en als je het gevoel hebt dat je directe tegenstander je steeds gemakkelijker passeert dan kan er beter een verse kracht komen."

Volgende kans
Of de vleugelverdediger volgende week weer een basisplek zal halen is onduidelijk, maar Bouws acht de kans zelf vrij klein. "Kulhan heeft nu weer zijn minuten gemaakt en Jens Streutker is volgende week terug van een schorsing. Ik wacht wel weer op een kans. Vlak voor de wedstrijd zal ik het wel weer horen, haha..."
Deel dit artikel: