Zweeloo loopt uit voor onthulling van wolfmonument

ZWEELOO - Een gezellig feestje was het zaterdagmiddag bij de onthulling van het monument voor de eerste wolf in Nederland na 150 jaar.
De wolf die vorig jaar maart door Drenthe liep, is niet als eerste gezien in Noord-Sleen, maar in Zweeloo. Dat vindt men tenminste in Zweeloo. Dat moet dus voor de geschiedenisboekjes rechtgezet worden.

Stalen bord
Om hun bewering kracht bij te zetten hebben leden van de Boermarke Zweeloo nu een tweedelig stalen bord onthuld. Dat gebeurde op de plek waar de eerste foto is gemaakt van de Drentse wolf. Initiatiefnemer Joop Timmer herkende een hek op de foto en dat staat volgens hem zeker in Zweeloo.

Lees ook: Wolf 'verscheurt' Zweeloo en Noord-Sleen

'Met de staart tussen de benen'
Zo'n 150 mensen kwamen op het ludieke feestje af. De enige nog levende wolf in Zweeloo, Lucas Wolf, onthulde het bord. De organisatie had de leden van de Boermarke Noord-Sleen ook uitgenodigd. "Maar die zijn toch met de staart tussen de benen vertrokken of niet op komen dagen" zegt Timmer.

Misschien toch Erm?
Leden van de Boermarke Sleen waren wel op de uitnodiging in gegaan. Voorzitter Henk Groothuis vindt het een leuk initiatief en noemt het een mooi bord. Groothuis wijst er nog wel even fijntjes op dat de wolf toch echt eerder gezien is in Erm. "Wij hebben nog een foto dat hij door de Hoofdstraat loopt."

Joop Timmer reageert meteen op de opmerking. "Ik kan mij niet voorstellen dat een wolf door de Hoofdstraat loopt dus ik denk dat Henk een beetje in de war is", lacht hij. Tijdens de borrel na de onthulling werd nog vrolijk verder gediscussieerd over de Drentse wolf.
Deel dit artikel: