Beste geschiedenisboek komt uit Emmen

Het verhalen- en legendenboek Vet Oud! Legendarisch, is bekroond met de landelijke Kleio Klasseprijs 2016.
Het verhalen- en legendenboek Vet Oud! Legendarisch, is bekroond met de landelijke Kleio Klasseprijs 2016.
EMMEN - Geschiedenisleraar Richard Zuiderveld uit Emmen heeft volgens zijn vakgenoten het beste geschiedenisboek voor in het onderwijs geschreven.
Het verhalen- en legendenboek
Vet Oud! Legendarisch
, is bekroond met de landelijke
Kleio Klasseprijs 2016
.


Mythen, sagen en legenden

In
Vet oud! Legendarisch
worden de lezers meegenomen op een reis door de wereld van de mythen, sagen en legenden. In alle verhalen spelen jongeren de hoofdrol. De Emmer docent hoopt door de verhalen in de klas te vertellen jongeren enthousiast te maken voor geschiedenis.
Zuiderveld, in het dagelijks leven leraar aan het Carmelcollege, schreef het boek samen met zijn collega Aant-Jelle Soepboer. De auteurs schreven eerder al boeken over de geschiedenis van Nederland en Europa.

Trots

Zuiderveld en zijn collega wonnen naast de erkenning door hun vakcollega’s een geldbedrag en een certificaat. De Emmenaar is trots op de prijs en hoopt dat het vertellen van geschiedenisverhalen navolging krijgt. "Een spannend verhaal vertellen of voorlezen is zeker niet ouderwets. De kinderen hangen aan je lippen als je het goed doet."
Binnenkort beginnen de auteurs met hun vierde boek. Dat gaat waarschijnlijk over de geschiedenis van Friesland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.