Blijdschap over geboorte otters in De Onlanden

Jonge otters in De Onlanden
(Rechten: stichting Natuurbelang De Onlanden)
Jonge otters in De Onlanden (Rechten: stichting Natuurbelang De Onlanden)
EELDERWOLDE - In natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde zijn otters geboren. En dat is best bijzonder want het is pas de tweede keer dat dat gebeurd.
De dieren zijn gespot door camera's die in het gebied zijn opgesteld.

Twee jongen

VolgensWim van Boekel van de stichting Natuurbelang De Onlanden zijn op de camerabeelden drie otters te zien, twee kleine en een grote. Dat duidt op twee jonkies met hun moeder.
Bekijk hier de beelden op Youtube:
De uitbreiding van de otterpopulatie is een teken dat De Onlanden een goed natuurgebied is. Otters eten alleen vis en zijn gevoelige dieren die zich niet zouden voortplanten bij slechte leefomstandigheden.

DNA-onderzoek

Er wordt DNA-onderzoek gedaan op de uitwerpselen en de sporen van de otters. Dat moet duidelijkheid geven over hoeveel otters er nu zijn in het gebied. In 2014 zijn ook jongen geboren in De Onlanden.
Of de nieuwe otters familie zijn van de otters die al in het gebied leefden, moet het DNA-onderzoek duidelijk maken. Er hoeft niet per se een verband te zijn, aangezien mannetjes veel rondzwerven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.