Welke 100 Assenaren durven uitdaging aan? 100 dagen zonder restafval

ASSEN - Wie in Assen durft de uitdaging aan? Honderd dagen leven zonder restafval.
De gemeente Assen zoekt in elk geval 100 inwoners voor deze test van 100 dagen. Die kunnen zich melden via de
.
De eerste twee kandidaten zijn er al. Dat zijn wethouder Harmke Vlieg, die natuurlijk het goede voorbeeld moet geven als milieuwethouder, en gemeentesecretaris Theo Dijkstra.

Bewust boodschappen doen

Doel van deze 100-100-100-uitdaging is dat mensen meer bewust boodschappen gaan doen en thuis vervolgens hun afval zo goed scheiden, dat ze de hele grijze container niet nodig hebben. "We zien dat heel veel mensen dat al heel erg goed doen", zegt Vlieg. "Daardoor zit de oranje container vaak al heel erg vol."

Oranje container

Aanleiding voor de actie is het nieuwe afvalinzamelsysteem waarmee Assen in mei begint. Drinkpakken en blik kunnen straks in de oranje container bij het plastic. Die wordt tweemaal per maand geleegd, net als de blauwe papiercontainer en de groene gft-bak. Voor de grijze container komt de vuilniswagen nog maar éénmaal per maand langs.
De proef voor 100 procent restafvalvrij begint op 4 april en eindigt op 26 juni. Tachtig andere gemeenten zijn al gestart met de 100-100-100-uitdaging en daar blijkt het zeer succesvol.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl