Esra Tromp maakt comeback in Ronde van Drenthe

Esra Tromp en Janneke Ensing (Rechten: wielerploeg Parkhotel Valkenburg)
Esra Tromp en Janneke Ensing (Rechten: wielerploeg Parkhotel Valkenburg)
WIELRENNEN - Esra Tromp uit Coevorden maakt zaterdag haar comeback in het internationale wielerpeloton tijdens de Ronde van Drenthe.
De 25-jarige renster van Parkhotel Valkenburg hing anderhalf jaar geleden haar fiets aan de wilgen omdat ze haar studie Bedrijfskunde wilde afronden.

Studie afgerond

"Ik heb deze zomer m'n studie afgerond. Ik heb het fietsen nooit echt los gelaten en oude ploegen waar ik gefietst heb, begonnen te bellen. Ik kies er nu voor om in ieder geval één jaar helemaal voor het wielrennen te gaan. In het verleden had ik er altijd mijn studie naast, dus dat is wel fijn nu", zegt Tromp vanuit Den Bosch waar ze inmiddels woont.

Snelheid is lastig

Afgelopen woensdag reed Tromp al een wedstrijd in België; Le Samyn des Dames. Maar door materiaalpech kon ze de wedstrijd niet uitrijden. "Ik voel me fit. Ik zit ongeveer wel weer op m'n oude nivo. Ik train onder Wilma Franken en dat gaat goed. Alleen de snelheid is nog even wennen. Dat is moeilijk na te bootsen in trainingen", laat de Drentse weten.
Janneke Ensing
Naast Tromp rijdt ook Janneke Ensing uit Gieten komende zaterdag de Ronde van Drenthe. Ze heeft net een zwaar schaatsseizoen afgesloten.Ze won de KNSB-marathon Cup en reed verschillende wereldbekerwedstrijden massa-start. Toch denkt Ensing fit genoeg te zijn om zaterdag van start te gaan.

Ronde van Drenthe
De Ronde van Drenthe maakt dit jaar deel uit van de Women's WorldTour (de opvolger van het wereldbekerklassement). De vrouwen starten zaterdag om 11.30 uur vanuit theater De Tamboer uit Hoogeveen En na een wedstrijd over 138 kilometer wordt de finish rond 15.15 uur verwacht op de Alteveerstraat in Hoogeveen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.