Kinderen spelen hoofdrol in beste geschiedenisboek van Nederland

EMMEN - "Fantastisch natuurlijk!" Geschiedenisleraar Richard Zuiderveld van het Carmelcollege in Emmen is apetrots dat zijn boek Vet Oud! Legendarisch bekroond is met de Kleio Klasseprijs 2016.
De Kleio Klasseprijs levert de docent behalve erkenning ook een certificaat en een geldprijs op.

Jongeren in de hoofdrol

Het boek van Zuiderveld maakte vooral indruk omdat jongeren de hoofdrol spelen in de verhalen. "Vaak gaan geschiedenisboeken over volwassenen die iets bijzonders hebben gedaan, iets hebben veroverd of uitgevonden", zegt de leraar. "In onze verhalen spelen jongeren de hoofdrol."

Geen lesboek

Vet Oud! Legendarisch is niet geschreven als lesmethode. "Het is echt een voorleesverhaal", zegt Zuiderveld. In het boek staan dan ook geen vragen of opdrachten.

Volksverhalen

Samen met zijn collega Aant-Jelle Soepboer denkt de docent al over een nieuw boek na. "We willen een nieuw boek maken. Bijvoorbeeld met oude volksverhalen, dat vinden we erg interessant." Ook een boek met verhalen uit Drenthe en Friesland lijkt de docent een mooie uitdaging.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.