Hellas Travel: Wij hebben geld te goed van Groningen Airport Eelde

De eerste vlucht naar Corfu werd gevierd (archieffoto Van Oost Media)
De eerste vlucht naar Corfu werd gevierd (archieffoto Van Oost Media)
EELDE - De curator van het failliete Hellas Travel doet onderzoek naar mogelijk misgelopen inkomsten van Groningen Airport Eelde en samenwerkende Noordelijke reisbureaus. Het gaat volgens de eigenaar van Hellas, Rob van der Poel, om geld dat is toegezegd voor het uitvoeren van een vakantievlucht naar het Griekse Corfu.
Hellas Travel voerde sinds vorig jaar juni een lijndienst uit naar Corfu. Maar na een aantal weken was het gedaan met de vlucht. Hellas Travel werd
.
Tickets gekocht, maar niet op vakantie
Passagiers die al waren vertrokken, werden met vluchten van Easyjet en RyanAir teruggehaald naar Nederland. Zo'n 350 gedupeerden hadden hun reis al betaald toen de Limburgse touroperator failliet ging. Het geld hebben ze tot nu toe niet terug gekregen.
Bij de curator zijn honderden claims ingediend. De claims lopen uiteen van zo'n tachtig euro van een particulier tot een bedrag van 8.000 euro van een reclamebureau uit Amstelveen.
In het verslag van de curator is te lezen dat Groningen Airport Eelde en een aantal reisbureaus bij Rob van der Poel van Hellas Travel hebben aangeklopt om te starten met de vlucht naar Corfu. Het initiatief zou dus liggen bij de luchthaven en de reisbureaus. Maar Monique Clarisse van de Drentse luchthaven ontkent dit. "Wij hebben nooit met Rob van der Poel gesproken hierover. Hij is bij ons gekomen met het idee. Wij leveren alleen de faciliteiten."
Bij Hellas Travel is niks te halen
Uit het tweede faillissementsverslag blijkt opnieuw dat er geen geld komt uit de failliete boedel van Hellas Travel. Meer dan een computer en wat kantoorspullen zijn er niet. De curator: "Er zijn, voor zover mij bekend, geen inkomsten meer. Het zou zo kunnen zijn dat er nog subsidiegelden door Eelde Airport voldaan zouden moeten worden en nog een soort fee betaald door reisbureaus, maar dit dient nog nader te worden onderzocht door mij."
Maar ook hierin zegt het vliegveld geen enkele rol te spelen. "Wij hebben nooit een subsidie toegezegd", aldus Monique Clarisse. "Ook niet uit het route ontwikkelingsfonds. Dat fonds is voor zakelijke routes bedoeld en niet voor vakantievluchten. Wij zouden daar nooit toestemming voor krijgen."
Proefproces tegen Hellas Travel
De kans dat gedupeerden nog iets terug zien van hun betaalde tickets wordt er niet groter op. Er staat nog wel een proefproces op de rol dat door gedupeerden is aangespannen tegen de eigenaren van Hellas Travel. Wanneer dit proces zal plaatsvinden is niet duidelijk.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.